(live nog beter!) Gunther Brown @ Meneer Frits Eindhoven 24-4-2017


Vorig jaar kwam het tweede echte album van Gunther Brown “North Wind” uit. Een album dat bij herhaald draaien langzaam maar zeker tussen de oren gaat zitten. De bandnaam Gunther Brown laat dan langzaam het Americana hart sneller doen kloppen.
Ad van Meurs kondigt de band op deze maandavond aan met de vergelijking met Pink Floyd. In eerste instantie een vreemde toch? Maar in Pink Floyd zit niemand die Pink heet, zo ook in Gunther Brown waar niemand Gunther heet. Op dat moment laat bassist Mark McDonough een heel bekende bas-loop van voornoemde band horen waarop zanger Pete Dubuc direct reageert “ik wist niet dat je het in je had!”.
Direct daarna opent de band met een a-capella intro van ‘No Use Livin” van hun eerste album “Good Nights for Daydreams” dat ook dit album opende maar dan zonder dit verschrikkelijk mooie intro. Dat had ook op het album absoluut niet misstaan. De band laat meteen horen dat ze niet bepaald de albumtracks naspelen maar zich hier en daar heerlijk uitleven. Voor de gelegenheid is de band geen kwartet maar een kwintet. Mondharmonica, achtergrondzang en af en toe akoestische gitarist Joseph is aan de band toegevoegd.
Verder horen we redelijk standaard bezetting van elektrische gitaar, bas, drums en akoestische gitaar. Daarbij valt vooral de inventieve drum en percussie op en de meestal smaakvolle elektrische gitaargeluiden die soms ook tegen het randje gaan van de zuiverheid of was het misschien toch een dissonant die we horen. De positieve gevoelens blijven daarbij gelukkig helemaal overeind.
Gunther Brown verpakt over het algemeen treurige of aangrijpende liedjes/teksten in een opwekkende melodie. Soms gaat het tempo terug naar een semi-ballad niveau zoals in ‘Same Place, Same Time’. De rustpunten in het optreden dat verder behoorlijk uptempo en ‘stevig’ genoemd mag worden. De band weet vanaf de eerste minuut de aandacht stevig vast te houden.
We horen een fraaie mengeling van composities van hun twee albums. Daaronder ook het titelnummer van “North Wind” dat gek genoeg als titel ‘Norridgewock’. De titel komt er overigens wel in voor.
De band speelt als toegift het Gillian Welch nummer ‘Look At Miss Ohio’ als hekkensluiter van deze geweldig wervelende show.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.