(vooral de live-plaat) Laura Marling “Semper Femina”


Het album is alweer ruim een maandje geleden verschenen. Voor sommigen is “Semper Femina” een wat te ‘cleane’ plaat. Maar deze liefhebbers van Marling zouden toch alsnog op zoek moeten gaan naar de gelimiteerde 2LP-uitvoering van het album. Want zeker deze ‘gratis’ meegeleverde schijf tilt de liedjes van Laura Marling naar een hoger plan! Hier horen we Marling live aan het werk met haar nieuwe liedjes. En dat gaat met veel meer bezieling naar mijn idee dan op het studioalbum.
Gelukkig krijg je deze live-plaat ook met de meegeleverde downloadcode. Daar heb ik de schoonheid al van kunnen horen. Maar vandaag draaide ik het rechtstreeks van vinyl op een stevig volume en werd nogmaals, maar nu heviger, getroffen door de schoonheid van deze vertolking van de liedjes van “Semper Femina”. Wat een super plaat!
De muziek kruipt gewoon je lijf binnen vanaf de eerste noten die weerklinken, als de naald in de groef zijn werk doet en de klanken van ‘Soothing’ door de speakers tot je komen.
‘Wild Fire’ heeft warempel wat van de basloopjes van ‘Walk On The Wild Side’ van Lou Reed. Het roept in ieder geval herinneringen aan dat nummer op. En dat zijn geen ongemakkelijke herinneringen, moet ik zeggen. Dat wordt alleen natuurlijk straks even “Transformer” draaien. Er zijn ergere dingen in de wereld zullen we maar zeggen.
Die diepe bastonen horen we ook in het daaropvolgende nummer ‘Don’t Pass Me By’. Op kant twee hoor je in ‘Next Time’ heerlijk de aanslag van de akoestische gitaarsnaren. En dat in een kristalheldere opname. De opnames zijn overigens gemaakt in Martyrs, Chicago (Illinois). Een klein podium of moet ik zeggen een bar met fraai podium? Begeleiding van drum, bas en gitaar. En natuurlijk de prachtige stem van Laura Marling. Het klinkt als een spreekwoordelijke klok met een publiek dat echt is gekomen om te luisteren en genoeg ruimte laat aan de muziek voordat ze gaan klappen. Alleen al voor deze live-plaat is de aanschaf van deze vinyl-editie zeker meer dan de moeite waard. Elke euro goed besteed zou ik zo zeggen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.