(overdonderend!) Matt Andersen @ Roepaen Ottersum 1-6-2017


Wie Matt Andersen eerder heeft gezien, kan alleen maar hoge verwachtingen hebben van het optreden. Zo ook ondergetekende, die Andersen enige jaren geleden live zag. Opvallend is dat Andersen tegenwoordig zittend moet optreden, gezien zijn enorme lijf. Aan zijn stem en energieke gitaarspel heeft deze Canadees echter helemaal niets ingeleverd.
Hij opent het optreden in de zeer warme Nightclub van Roepaen met “The Gift”. Dat verhaalt over het mooiste dat we als mens gekregen hebben: het leven! Iedere aanwezige, en dat zijn er veel bij dit uitverkochte optreden, weet direct waarom hij of zij hierbij aanwezig wilde zijn. Wat een stem en wat een performance heeft Andersen! Verwonderlijk is dat hij niet net zo groot is als bijvoorbeeld een Bruce Springsteen, waarvan hij later in het optreden nog het nummer ‘Fire’ zal vertolken.
Over het algemeen put Andersen uit zijn eigen oeuvre dat inmiddels vier studioalbums telt. De nadruk ligt natuurlijk op zijn vorig jaar verschenen “Honest Man”.
Andersen speelt twee sets, zodat iedereen even tijd heeft om wat frisse lucht op te zoeken en een drankje te bekomen. Het vocht moet immers op tijd aangevuld worden in zo’n volle, warme zaal. Het verhindert echter niemand om te blijven luisteren. De aanwezigen hangen werkelijk aan de lippen van deze energieke Canadees. De vingervlugheid van Andersen blijft boeien en zijn uitbundige zangstijl vraagt alleen maar meer om aandacht. In zijn eentje, zonder band, weet hij een krachtig geluid en geweldige muzikale beleving te creëren, die in het geheugen gegrift wordt.
De show wordt afgesloten met een fraaie toegift, die Andersen speelt zonder het podium te verlaten. Die poppenkast hebben we al lange tijd achter ons gelaten, zegt hij grappend. Een zeer mooie uitvoering van ‘My Old Friend The Blues’ stuurt ons ondanks de enorme triestheid van het lied met een warm gevoel de immer warme juninacht in. De klanken klinken nog lang na in ons hoofd als we de weg naar huis aanvaarden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.