(jubileumalbum) Eivør “Slør” (English Version)


Waarmee kan ik beter mijn jubileum vieren dan met een nieuw album van Eivør? Inderdaad! De dag dat ik een paar jaar geleden over haar prachtige album “Room” schreef, wat voor mij de eerste echte kennismaking was met haar muziek, is direct een bijzondere dag geworden. Niet alleen vanwege de hoeveelheid bezoekers maar zeker ook omdat toen het directe contact met deze Faeröerse zangeres tot stand kwam.
Met haar twaalfde album “Slør” in het Engels is het voor haar ook een jubileum. Daarom bij het koperen jubileum van mijn blog aandacht voor deze release. De Faeröerse versie van “Slør” verscheen in 2015 in hetzelfde jaar als “Bridges”. Natuurlijk heb ik met deze Engelse versie in de hand even gecontroleerd of er nog dubbelingen zijn met andere albums van Eivor. Alleen ‘Trøllabundin’ kennen we natuurlijk al wat langer. Ook de bonustrack ‘Falling Free’ in de live-uitvoering is een liedje dat eerder verscheen. Maar de overige negen officiële Engelse versies van “Slør” zijn toch echt andere liedjes, die hiervoor niet eerder in het Engels verschenen.
Dat maakt 2015 een heel creatief jaar voor Eivør waarin ze twee albums realiseerde. Natuurlijk kennen we de melodieën van deze liedjes in de tussentijd. Toch maakt deze Engelse versie het niet overbodig dat dit album nu verschijnt. Voor iedereen die de taal van de Faeröer-eilanden niet machtig is, is het heerlijk dat nu ‘Surrender’ er is als vertaling van ‘Silvini’. De liedjes zijn voor ons zeker in zeggingskracht toegenomen. Zoals het fraaie ‘In My Shoes’ dat verhaalt over hoe het is om in het muziekvak terecht te zijn gekomen.
Is er dan niets aan te merken op het album? Jawel hoor: persoonlijk keek ik uit naar een vertaalde versie van het bijzondere liedje ‘Trøllabudin’, maar deze schittert nog steeds in haar moerstaal. Muzikaal is Eivør nog steeds op dezelfde weg van ontwikkeling. Op weg naar meer bekendheid zonder haar eigenheid te verliezen. Haar prachtig geschoolde stem, gitaarklanken. Heerlijke percussieklanken vol fijne wendingen. Elektronische soundscapes uit de keyboards en fijn bas-spel van Mikael Blak. Samenzang die er mag zijn met percussionist, drummer Hogni Lisberg. Wat wil een liefhebber nog meer op zijn feestje? Genieten!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (jubileumalbum) Eivør “Slør” (English Version)

  1. Cees Reezigt zegt:

    Dag Joost, gefeliciteerd met je jubileum. Lees je blogs altijd met veel plezier en ze hebben me al meermaals de weg gewezen naar prachtige muziek. Dank je wel.

    Hartelijk,
    Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.