(zomerplaatje) Jeff Finlin “The Guru In The Gril”


Het nieuwe album van Jeff Finlin “The Guru In The Girl” lijkt voor ondergetekende uit te groeien tot het vroege zomerplaatje van 2017. De stem van Finlin heeft een iets nasale klank met een droge iets hese afdronk. Een stem om te koesteren in de vroege zomerochtend of in de heerlijke lange zomerse avond. Maar eigenlijk is het muziek die je altijd in je oren zal strelen!
Toen ik het album aan mijn verzameling toevoegde ontdekte ik dat het niet het eerste album van Finlin is dat ik bezit. Het uit 2013 stammende “My Moby Dick” maakte destijds veel minder indruk dan deze nieuweling. Zou dat komen door het Nederlandse tintje dat aan dit album hangt? BJ Baartmans die we gerust het snarenwonder van het zuiden mogen noemen speelt hier naast Finlin vele van zijn gitaren terwijl Sjoerd van Bommel drums bespeeld. Of zouden het toch (ook) de sterkere liedjes van Finlin zijn die de magie weten te pakken?
Een ding is zeker: de tien liedjes kunnen me keer op keer bekoren. Finlin raakt me diep in het muzikale hart met zijn prachtige zang. Het is meteen raak met het openingsnummer ‘Her Love Will Light the Way’ en dreunt nog verder binnen met de ballade ‘Someday’. Denk nu niet dat het hier gaat om gitaar album. Zowel Finlin als Baartmans spelen net zo makkelijk toetsen als dat ze de gitaar hanteren. De backing vocalen van Baartmans kleuren geweldig bij de stem van Finlin.
Met ‘Driving Wheel’ wordt ieder autorit een belevenis terwijl we slidegitaar van Baartmans heerlijk horen janken. Nergens gaat het tempo erg hoog of wordt het schreeuwerig. Finlin blijft voornamelijk op het feel-good niveau spelen en dat is zeer aangenaam en verwarmend.
Hoogtepunten noemen is vreselijk lastig. Natuurlijk springt het titelnummer ‘The Guru In The Girl” in het oog en oor door de bijzondere titel. Het is een niet alledaags woord als ‘Guru’ dat de aandacht opeist en ook gezongen is het een fenomenaal lekkere zin. Met Finlin kan mijn zomer ook bij slechtweer niet meer stuk. Wat een fijn plaatje!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.