(heerlijk!) BBThree “Love Balloon”


Als enorm liefhebber van de muziek van Neerlands trots van begin jaren zeventig Solution koester ik dat repertoire al jaren. Het is ondanks de leeftijd van die muziek nog steeds regelmatig dat ik een album draai van deze band. Niet uit nostalgie, maar omdat de muziek en stem van Guus Willemse een zekere tijdloosheid in zich heeft.
Met dit album van BBThree “Love Balloon” heb ik er weer een heel fijn album bij in dezelfde tijdloze sfeer. Deze band debuteerde in 2008 met “Appetizer”, maar liet in de tussentijd niet veel van zich horen. Jammer, als je nu hoort hoe goed het nieuwe album is. Ik was bijna euforisch na de eerste keer luisteren van “Love Balloon”!
De band speelt op dit album naast eigen nieuw werk een tweetal bewerkingen van klassieke liedjes. De zeer geslaagde bewerking van Otis Redding’s ‘Sittin’ On the Dock of the Bay’ ademt een weldadige rust uit en laat het liedje naast de overbekende uitvoering heerlijk gedijen. De tweede cover is van het Elvis Presley-nummer ‘Always On My Mind’. Twee op papier zeer gewaagde composities om in een jazz-, soul-, pop- en funk-jasje te steken. Toch slaagt BBThree hier met vlag en wimpel voor.
Het album kent een heerlijke laidback stijl, die je na de bovenstaande beschrijving ook wel mag verwachten. Naarmate het album vordert, voel je een steeds grotere warmte tot de vooral rustigere tracks van de stijl van Solution. Het liedje ‘I Like Loving You’ omarmt je als luisteraar als het ware. De Elvis-cover die volgt is als een warm bad en een bijna logische keuze om dat liefdesliedje daar te plaatsen. Na een paar keer luisteren ga je deze versie van ‘Always On My Mind’ meezingen in je hoofd en misschien zelfs uit volle borst. Dat werkt bevrijdend.
“Love Balloon” is een album om van te gaan houden en te koesteren. Hopelijk vinden meer oud-Solutionfans de weg naar BBThree. Guus Willemse zou je zo de weg kunnen wijzen. Wat een heerlijke plaat!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (heerlijk!) BBThree “Love Balloon”

  1. Hallo Joost, hartstikke bedankt voor je mooie positieve Recensie!! Hartelijke groeten, Johan de Haan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.