(machtig mooi) Low Roar “Once In A Long, Long While”


Bij het luisteren naar het album van Low Roar schieten fraaie herinneringen door je hoofd aan muziek die tot op heden niet veel met elkaar te maken had. Denk hierbij aan Portishead, Angelo Badalamenti, Big Star en dan in het bijzonder Chris Bell’s “I Am The Cosmos”, maar ook het groepswerk. Hoe de band het voor elkaar krijgt om deze elementen te verbinden lijkt vooralsnog een raadsel. Pas bij herhaald draaien kan je de referenties steeds beter aan de liedjes koppelen.
Het album “Once In A Long, Long While” is het derde album van de groep. Nou ja groep, eigenlijk is het de naam het alter ego van zanger en toetsenist Ryan Joseph Karazija, maar op dit derde album is er een samenwerking met Mike Lindsay (van Tunng) en Andrew Scheps (van Red Hot Chili Peppers, Adele en Hozier). Maar de samenwerking was er alleen tijdens de opnames van het album toen ze elkaar ook werkelijk voor het eerst ontmoetten. Het is vooral een project van Karazija zelf. Hij is het meesterbrein en de stem van Low Roar.
Op het prachtige ‘Bones’ horen we dameszang van Jófríõur Ákadóttir wat een geweldige uitwerking heeft op de beleving die het liedje oproept. Deze zangeres zingt normaal in de IJslandse formatie Samaris. Alle reden om daar binnenkort ook maar eens naar te luisteren. De samenwerking is niet vreemd, omdat Karazija zelf ook uit dit land komt, waar we tegenwoordig wel meer fraaie muziek vandaan horen overwaaien.
De sfeer van Low Roar kunnen we ook aardig koppelen aan de sfeer die Asgeir oproept. Het zou me dan ook niets verwonderen dat als deze ‘groep’ in het kielzog van Asgeir populariteit weet te veroveren in ons land en ook ver daarbuiten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.