(EP’s verzameld) Belle and Sebastian “How To Solve Our Human Problems”


Ik heb al heel lang een zwak voor de band Belle and Sebastian. Dit nieuwe album “How To Solve Our Human Problems” is dan ook het veertiende album in mijn collectie.
En wat ben ik gelukkig dat de EP’s die de band de laatste tijd uitbracht nu zijn verzameld op één CD. Dat is toch veel handzamer dan die losse EP’s. Op een of andere manier is het uitbrengen van EP’s weer een nieuwe mode. Mede het uitbrengen op vinyl doet zo zijn herintrede. Zelf vind ik een CD nog steeds heel handzaam. Je kan de CD thuis draaien, onderweg en in de auto. Je hebt er een boekje bij met informatie en dat mis je bijvoorbeeld op Spotify.
Dit album van Belle and Sebastian staat weer vol met heerlijke nummers. Luister maar eens naar het prachtige ‘I’ll be Your Pilot’ dat in een klap helder maakt waarom de muziek van deze band een soort “feel good”-gevoel in zich heeft met de klanken van een hobo. Een instrument dat je toch niet zo vaak in popmuziek terughoort.
Het album bevat alle vijftien liedjes die eerder werden uitgebracht op EP. Dat had als enige voordeel, wat mij betreft, dat we mogelijk sneller over de nieuwe muziek van de band konden beschikken dan wanneer we moesten wachten op het hele album. Of zou het toch gewoon marketing zijn dat erachter zit bij deze strategie.
Ik ben blij dat ik geduld heb gehad en nu in een klap alle liedjes achter elkaar kan horen vanaf een glimmend schijfje. Niet alle liedjes zijn even sterk maar daar stap ik snel overheen. Het album is ook bij herhaalde beluistering toch een heerlijkheid met alle ingrediënten die je van een Belle and Sebastian-plaat mag verwachten.
Het is een volwaardige aanvulling op hun niet onaanzienlijke discografie. Ik zie op termijn de vijftiende aanvulling op mijn verzameling wel weer komen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.