(de achteruitkijkspiegel) Hollies “Hollies”


Dit is de allereerste echte LP die ik kocht. Eerst waren het alleen singles die ik kocht (c.q. kon betalen). Maar na een aantal exemplaren van de Greatest Hits serie van Polydor en een Alle 13 Goed ging ik eerst over naar The Rolling Stones “Big hits (high tide & green grass)”.
Bij Frans de Kok in Tilburg kocht ik een exemplaar van de Hollies. Met een beschadigde hoes was deze in de uitverkoopbak beland, maar het vinyl was volledig intact en dus onbeschadigd. ‘The Air That I Breath’ is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de mooiste nummers die deze band maakte. Daarna ontdekte ik dat zo’n album naast een paar hits nog veel meer moois te bieden had, dat je nooit op de radio hoorde of zelden.
Veronica was favoriet om naar te luisteren maar ik ontdekte voor de avonduren de albumzender Radio Caroline. Die albumzender heeft zeker mijn belangstelling voor albummuziek aangewakkerd. En “Hollies” was daarvan het echte begin.
‘The Air That I Breath’ is natuurlijk ook een wereldnummer, dat nog steeds is terug te vinden in de TOP2000 van NPO Radio2. Een nummer dat nog immer actueel is. De lucht die ik adem en de liefde zijn het allerbelangrijkste om te leven en in het leven. Zonder adem houdt alles op en zonder de liefde is het allemaal wel heel leeg en eenzaam.
Pas in 2012 kwam dit album opnieuw uit op cd met wat extra tracks, maar vooral met een remastered geluid. Het album staat zovele jaren later nog steeds als een huis. Na die 44 jaar heeft het album niets ingeboet aan de kwaliteit van de muziek. Nog steeds luister ik met regelmaat naar deze kwaliteitsmuziek.
Ook nu er weer een overlijden in de familie is geniet ik van deze muziek en de grote hit waar ik zojuist over verhaalde. Het geeft troost, warmte en maakt me gelukkig.
Het begin dus van een verzameling waar ik tot op de dag van vandaag van geniet 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (de achteruitkijkspiegel) Hollies “Hollies”

  1. Monique zegt:

    Zeker een wereldnummer. In de Top 2000 staat deze parel op 1210. 225 Plaatsen gezakt helaas. Mooie, informatieve blog heb je. Groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.