(schot in de roos) Haevn “Eyes Closed” (Deluxe H Edition)


Wat ben je als band gezegend als je liedjes worden opgepakt door een reclamecommercial. Dat viel Haevn eerst ten deel bij ‘Where The Heart Is’ en daarna met ‘Finding Out More’. Het zet de carrière van deze band direct in een stroomversnelling.
Nog voor het verschijnen van het debuutalbum stond de band daarom in Carré. De weerslag van dat optreden vinden we op de DVD bij deze Deluxe H Edition van het album “Eyes Closed”. En hoe toepasselijk kan het zijn om na een tijdje stilte weer eens een tip op mijn blog te schrijven.
De naam van de band Haevn kan je vertalen naar Heaven. “Eyes Closed” zegt genoeg als je net je vader verloren hebt en hij het hier en nu verruild heeft voor de eeuwigheid. In zijn beleving is hij nu in de hemel, waar die dan ook is.
Het is het eerste plaatje dat ik sinds een lange tijd kocht en zeker het eerste na het overlijden van mijn vader. Het besef van de toepasselijkheid, zoals hierboven geschreven, drong pas later tot mij door.
Maar terug naar de muziek. Het Nederlandse duo maakt een soort soft-pop, orkestrale, soms licht symfonische muziek. Als je niet weet dat deze mannen uit eigen land komen dan zou je zomaar denken dat ze uit de UK komen.
Het album opent met het prachtige ‘The Sea’. Maar tussen de veertien nummers zit geen zwak moment. Het is een album dat ook bij herhaalde beluistering achter elkaar niet gaat vervelen.
De stem van Marijn van der Meer is fijn en soepel. Jorrit Kleijnen is een meester op de toetsen. En eigenlijk zijn die twee de band. Maar op het album en ook de DVD speelt er een keur van anderen met ze mee die het totaalgeluid met strijkers helemaal af weten te maken. Dit album is direct een enorm schot in de roos dat nog lang na zal blijven trillen. GENIETEN!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.