(het was lang wachten) Kovacs “Cheap Smell”


Wat was het lang wachten op het tweede album van Kovacs. Het dreef de spanning wel op, als je het mij vraagt. “Maar is het het wachten waard geweest?”, hoor ik de lezer meteen vragen.
Een eerste draaibeurt geeft daar absoluut geen eenduidig antwoord op. Het is geen verrassing meer, het is geen revolutie en het vraagt duidelijk om meer aandacht dan één draaibeurt. Dus we geven het album zoals het hoort even de tijd.
De hoes laat overigens een heel andere Sharon Kovacs zien. Geen bontmuts, dat haar handelsmerk leek maar een hoofd met kort geschoren haar. Het zwart van het eerste album heeft plaatsgemaakt voor rood. De transformatie v.w.b. het artwork is dus wel heel flink.
Na een aantal keren draaien opent de roos zich en laat zijn pracht zien. Kovacs heeft met “Cheap Smell” wel degelijk een volgende stap gezet. De vijftien nieuwe liedjes laten zich over het algemeen niet in een keer ontsluiten, maar herbergen een des te mooiere inhoud.
Als je reeds een paar keer het album van voor tot achter hebt geconsumeerd begint eigenlijk daarna het feest der herkenning. Dan is het ook direct raak als je de eerste klanken van het openingsnummer ‘Priceless’ hoort. Of het daarop volgende ‘Adickted’ dat best wel heftig is in het inhoudelijke.
Muzikaal zit het allemaal heel goed in elkaar zodat het album niet snel gaat vervelen. En dat is maar goed ook als we misschien weer drie jaar moeten wachten op een opvolger.
De eerste single van het album ‘It’s the Weekend’ is een prachtig visitekaartje voor het album. Het laat direct horen dat Kovacs een andere weg heeft toegevoegd aan haar oeuvre. Iets minder donker maar pakkender, gereed voor de hitparade. Met het andere nummer dat we op YouTube vinden, ‘Black Spider’, laat ze horen dat ze haar oude garde zeker niet wil teleurstellen. Nee, Kovacs is vooral veelzijdiger geworden. Beide zijn opvallende tracks van dit nieuwe album.
Echt verrassen doet ze met het pianonummer ‘Final Song’. Het sluit het nieuwe album “Cheap Smell” heel gevoelig af. Verrassend genoeg koos ze dit liedje om live te doen bij bijvoorbeeld Veronica. We horen hier de donkere en zwaardere kant van Kovacs met veel laag in haar stem. Echt een fraai liedje om af te sluiten. Maar niet representatief voor het pakkende karakter van dit nieuwe album dat hoge ogen gaat gooien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.