(Nooit te laat om te ontdekken:) Ellen Shae “Clouds”


Wat een ontdekking als je op vakantie in Vrouwenpolder langs een winkel/café/atelier/concertlocatie fietst en je aandacht wordt getrokken door een bord waarop een aankondiging voor een huisconcert in november wordt aangeprezen. We monsteren er even aan, omdat er een paar tafeltjes en stoeltjes buiten staan en een kopje koffie welkom is. De eigenaar Leon Hillebrand maakt voor ons een heerlijke cappuccino en een heerlijk stuk appeltaart. We raken aan de praat naar aanleiding van zijn winkel, waarin hij een heel divers aanbod verkoopt naast zijn atelier voor gitaarbouw/reparatie. “De muzikale huiskamer van Vrouwenpolder” prijkt op zijn kaartje wat we meekrijgen als we vertrekken.
De muzikale ontdekking die Leon me aanbeveelt is de EP van de Zeeuwse Ellen Shae. Dit blijkt een heerlijke verzameling zelf geschreven liedjes te zijn. In een tijdsbestek van vijf liedjes weet Shae je te betoveren met haar verfijnde stem, waarin een eigenheid doorklinkt die je haar voor altijd doet herkennen. Ze zingt redelijk hoog en heeft een fijn randje in de onderste regionen van haar stem, waardoor ze net die eigenheid in de klank heeft die nodig is om haar te onderscheiden. Moeder natuur heeft haar mooi bedeeld. Denk aan stemmen als Janis Ian, Joan Baez en van deze tijd Bedouine.
De liedjes worden door haar begeleid op de akoestische gitaar en daarnaast door een band waarin James Denton gitaar speelt en zingt, Frank Faber de staande bas hanteert naast zijn stem, Roland Stolk piano speelt en zingt, Robert Neeleman zijn vocalen toevoegt en als internationale gast is Sara Smolen op twee liedjes toegevoegd met haar prachtige cellospel. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van de vijf composities een fijne folk/Americana/jazz/(en een vleugje) pop-beleving te maken. Het heerlijke liedje ‘Clouds’ steelt direct de show en is daarom niet voor niets het titelnummer van de EP. De tekst gaat niet over de wolken die de hemel in Zeeland vaak sieren maar over de wolken die overtrekken in het leven. In dit nummer horen we ook direct Smolen op haar cello. Die laatst genoemde horen we ook op ‘Promises’ terug. De liedjes van Shae zijn allen in een rustig tempo geschreven en klinken melancholisch. Laten we heel helder zijn: alle vijf de composities maken me nieuwsgierig naar meer werk van Shae! Dat is er in de vorm van een volledig album dat in 2014 verscheen onder de titel “My Window”.
Momenteel schrijft ze aan nieuw werk dat ze begin volgend jaar live zal laten klinken tijdens de in de pen zittende concertjes. Shae is wel een singer-songwriter die we live willen gaan checken na de kennismaking op cd. Ben benieuwd hoe ze haar liedjes op het podium gaat vertolken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (Nooit te laat om te ontdekken:) Ellen Shae “Clouds”


  1. https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsLive is het nog mooier! Ik heb de eer gehad vaak met Ellen te hebben opgetreden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.