(hoogbejaard debuteren met een ster!) Ralph Molina “Love & Inspiration”


Bij de naam Ralph Molina gaat vast niet bij iedereen een belletje rinkelen. Dat komt niet omdat hij nieuw is in de muziek, maar omdat hij nu eenmaal tot op heden niet op de voorgrond van de muziek actief is geweest. Toch heeft Molina een rijk muzikaal verleden om je vingers bij af te likken. En als je naar dit album onbevangen luistert zoals ik, zonder de historie te kennen, geniet je met volle teugen. Pas na meerdere draaibeurten ben ik gaan graven in naar wie en naar wat ik eigenlijk heb zitten luisteren. De wetenschap nu maakt het album nog bijzonderder dan ik het al ben gaan vinden. De vraag rijst dan wel waarom Molina niet eerder deze stap heeft gezet. Genoeg spanning opgebouwd nu? Dan is het tijd voor de onthulling.
Dit album van Ralph Molina “Love & Inspiration” is het debuutalbum van de 75-jarige drummer van Neil Young’s Crazy Horse. Young, die afgelopen maand Nederland aandeed met zijn begeleidingsband Promise of the Real, is zijn 73-jarige maatje.
Wie de liedjes van dit album tot zich laat komen en de stem hoort, kan bijna niet geloven dat hier een hoogbejaarde zingt. De stem heeft een zeer jonge uitstraling. Molina tekent voor alle composities. In sommige gevallen lijkt hij het schrijverschap te te delen. Op de cd-hoes is dat co-writerschap te lezen met o.a. Ian McNabb, Anthony Crawford en Kent Agee. Maar in het meegeleverde boekje staat Molina als enige schrijver. Wat er waar is weet ik niet. Maar het maakt niet zoveel uit: de liedjes zijn zonder uitzondering van een hoge kwaliteit, die het luisteren bij herhaling alleen maar aangenamer maakt.
Het eerste nummer ‘Lullabies’ is een pracht om het album te openen. Ultrakort – dat wel – om naadloos over te gaan in ‘Your Life Is My Life Too”, meteen een nummer om in te verdrinken. Het lijkt wel aan elkaar gesmeed. Het daaropvolgende ‘Dance On The Wind’ kent een steviger gitaargeluid en is van een iets andere snit, maar onderstreept de heerlijke variatie van het album. Volgens de hoes geschreven met ex-Icle Works-voorman Ian McNabb en ja, dat zou je erin kunnen horen als je het oude werk van de band kent. Maar het zou zomaar ook van Molina zelf kunnen zijn natuurlijk, want als je naar het volgende nummer luistert, ‘You Wear An Angel’s Wings’, is er niet een heel groot verschil. De elf liedjes zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken.
Heel even komt het gevoel van The Moody Blues om de hoek zeilen als Molina met een beetje tremor zingt, die doet denken aan ‘Isn’t Life Strange’ gezongen door Justin Hayward. Het is maar een flard en wat maakt zo’n vergelijking uit? Het is een link naar een grootheid uit de popmuziek. “Love & Inspiration” is een album dat stevig de aandacht verdient van het muziekminnend publiek dat niet van de hitgevoeligheid is.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.