(fraai familielid erbij) The Teskey Brothers “Run Home Slow”


Bij het beluisteren van de muziek van The Teskey Brothers kun je niet om de vergelijking met Otis Redding heen. Maar ook recentere vergelijkingen zijn mogelijk, zoals Marc Broussard (met dank aan Melanie van Tielen voor de tip van deze vergelijking). Redding kreeg namelijk veel volgers na zijn veel te vroege dood. Redding was het voorbeeld voor velen!
Het debuut van The Teskey Brothers ‘Half Mile Home’ werd al in 2017 uitgebracht in hun eigen continent Australië maar bereikte pas de internationale muziek in het jaar erna. Pas aan het begin van dit jaar hoorden wij van de band, toen radiomaker Rob Stenders aandacht begon te schenken aan de muziek van deze band. Wat een ontdekking, Rob! Je kreeg het liedje “Hold Me”, dat later NPO Radio 2 Top Song mocht zijn, op een gegeven moment niet meer uit je hoofd.
Dat we reikhalzend gingen uitkijken naar het aangekondigde nieuwe album kan natuurlijk niet missen. Met ‘Run Home Slow’ lossen The Teskey Brothers de verwachtingen in. Wel ontstaat nu ook de behoefte de mannen live aan het werk te gaan zien en vooral horen. En dat kan: ze komen binnenkort naar ons land.
De liedjes op ‘Run Home Slow’ gaan vaak over het leven van de mannen nu. Hoe ze zich voelen bij het toeren over de hele wereld. De bekendheid heeft natuurlijk ook zijn keerzijde, zullen we maar zeggen. Maar dat het mooie muziek oplevert is gelukkig wel degelijk het geval.
Muzikaal wijken de mannen niet veel af van het debuut. Het hoge Redding-gehalte en de stevige hang naar het vette Motown-geluid zijn gelukkig onvoorwaardelijk aanwezig. Daarom mag het album dan wel bijna twee jaar historie tussen de opnames hebben, maar verder is het album een letterlijk broertje van het vorige album. Dat is alleen maar een zegen voor de liefhebber van deze muziek. Meer van hetzelfde met een kleine twist is alleen maar lekker, als je geen genoeg kunt krijgen van het eerste album. De nieuwe liedjes zijn zo fijne broertjes en zusjes zonder te veel gelijkenis. De genen van The Teskey Brothers zijn fraai verdeeld.
Dat de heren erkenning hebben gekregen kunnen we ook zien aan het label waarop deze muziek verschijnt. In plaats van hun eigen label zitten ze nu op Decca.
Genieten met volle teugen en uitkijken naar een liveoptreden.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.