(Zeeuwse Americana verrassing) Thomas Lina “The Late Night Show”


Wat kan je verrast worden op een heel positieve manier als je een artiest ontdekt bij een voorprogramma van een bekend artiest. Dat overkwam me bij het concert van Rachel Harrington, die na vele jaren weer een nieuw album had gemaakt, maar zich liet supporten door Thomas Lina. In het Vestzaktheater in Bergen op Zoom maakte ik op 1 oktober kennis met deze Zeeuwse artiest, die net zijn nieuwe EP af heeft.
Vijf liedjes op een glimmend schijfje dat maar moeilijk mijn cd-speler wil verlaten. Gelukkig wist ik ook nog de hand te leggen op zijn mini album uit 2016 “The Painter”, waar negen composities dienen als het ‘meer’ dat ik zou willen roepen na de vijf liedjes van “The Late Night Show”.
Op de nieuwste EP wordt Lina bijgestaan door JJ Goossens op drum en percussie, die onlangs ook een album met Richard van Bergen maakte. Jos Driessen horen we op gitaar, Janneke de Loey en Laura Lijbers verzorgen de achtergrondvocalen.
Live in Bergen op Zoom speelde Jos en zong Janneke mee. Zo werden we getrakteerd op een fraaie vertolking van de vijf liedjes.
homas Lina is gezegend met een stem die in zijn manier van zingen doet denken aan Luka Bloom. Het maakt je zelfs hongerig om ook het werk van Bloom weer te beluisteren.
Zoals Lina tijdens de show vertelde, maakte hij de liedjes eerst op zijn zolderkamer en had hij niet gedacht ze live te gaan brengen. Maar het begon toch te kriebelen, dus optreden moest er toch maar van komen. Tijdens het voorprogramma bewijst hij daar met zijn muzikanten zijn mannetje in te staan. Hij weet zelfs bijna het hoofdprogramma te overtreffen.
Tekstueel verloochent Lina zijn afkomst niet, als hij zingt over het staan op het strand. Veel van zijn teksten gaan over liefde en lijken heel persoonlijk getint over zijn belevenissen. De liedjes hebben allen een rustige sfeer en passen daarmee prima in het Americana genre, maar dan wel degelijk van eigen bodem. Lina speelt niet onverdienstelijk piano/toetsen; dat doet hij dan ook al sinds jonge leeftijd. Maar ook op de gitaar weet hij fraai te spelen. Jos Driessen vult zijn gitaarspel op de EP aan en ook tijdens het optreden.
Als ook de backing vocalen meeklinken is de sfeer compleet.
Eigenlijk kijk ik nu alweer uit naar een echt volledig album van Thomas Lina. Maar tot die tijd draai ik de veertien liedjes van de EP’s maar lekker na elkaar en GENIET!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.