(heimwee naar de zomerzon!) Young Gun Silver Fox “Canyong”


Terwijl in Nederland de derde storm in korte tijd over het land raast (Ellen) luister ik voor het eerst thuis naar het nieuwe album van Young Gun Silver Fox. De heimwee naar de zomerzon denderde daarmee ontegenzeggelijk door de kamer. Als je het hoesje van de cd openklapt wordt dat alleen maar erger. Het duo Andy Platts en Shawn Lee staat in blouses met korte mouwen en zonnebril je aan te kijken.
Muzikaal tappen de heren al een tijdje uit hetzelfde vaatje als Steely Dan. Wat mij betreft zijn het de troonopvolgers van Walter Becker en Donald Fagen. Gelukkig maakt Fagen nog steeds muziek in ongeveer dezelfde stijl. Maar als duo is dat helaas niet meer mogelijk. Young Gun Silver Fox schurkt ook aardig aan tegen Hall & Oates.
Met ‘Canyons’ heeft Young Gun Silver Fox een derde album gemaakt dat is om je vingers bij af te likken en vooral ook je oren te laten strelen. De westcoastpop knalt gewoon heerlijk, soms laid-back, uit de speakers. Al hoor ik bijvoorbeeld ook vleugjes van de Earth, Wind & Fire-blazers in bijvoorbeeld “Dream Woman” voorbij snorren. Maar als vervolgens “Long Distance Love Affair” met de klanken van meeuwen en het ruisen van de zee weer een volgende laid-back track inzet, zijn we weer helemaal terug op een warme dag in de hete zon, met de voeten in het zachte zand. Zonnebril op, licht briesje en uitzicht op de verre deining van de golven. Dat beeld is heerlijk. De herinneringen vliegen door je hoofd en de plannen voor warme dagen fladderen alweer binnen in het gedachtescherm dat ons meteen de gure, natte winterstorm doet vergeten.
Alle composities zijn prima in orde, de productie is top en ook aan het artwork van het hoesje is aandacht besteed. Die bijna veertig minuten die het album duurt is natuurlijk veel te kort, maar als genieten zo lekker is dan rest niets anders dan de repeatknop of ook direct het oude werk erachteraan of naar voornoemde geestgenoten in de cd-kast grijpen. De box ‘Citizen’ van Steely Dan is wel heel verleidelijk nu.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.