201107 Juli


Matt Schofield – Anything But Time
Grote klasse

Bluesliefhebbers weten dat Matt Schofield een begenadigd gitarist is. Met zijn fijne composities levert Schofield bovendien een mooie bijdrage aan de blues-catalogus.
Matt Schofield lanceert met Anything But Time een album dat opnieuw van grote klasse is. Met zijn studiodebuut Siftin’ Thru Ashes uit 2005 legde hij de lat hoog, maar qua uitvoering en compositie evenaart hij dat niveau op zijn nieuwe cd moeiteloos. Het debuut van de bluesgitarist/zanger was -niet heel gebruikelijk- een live-album: The Trio, Live.
Lees hier verder

Panda Bear – Tomboy
Intrigerend

De eerste klanken van Tomboy zetten je op het verkeerde been. Nee, het is niet Fleet Foxes, of toch? Panda Bear haalt de mosterd zowel uit deze tijd als uit de jaren zestig.

Panda Bear is het alter ego van Noah Lennox. Lennox debuteerde in 2004 met het album Young Prayer dat sterk beïnvloed was door de dood van zijn vader. Het vorige album Person Pitch -met meer gitaar en minder samples- gooide hoge ogen. Op de vierde cd Tomboy gaat Panda Bear op dezelfde weg voort.
Lees hier verder

Okieson – Some One ‘n’ Some

Puur en persoonlijk

Het goudeerlijke en breekbare derde album van Okieson Some One ‘n’ Some Want komt heel dicht bij de luisteraar. Zanger/gitarist Sebastiaan van Bijlevelt schrijft persoonlijke liedjes zonder opsmuk.

Na de albumopener ‘Famous Man’ volgt een fraai duet van Van Bijlevelt en Caitlin Rose in ‘Everyday’. Rose houdt zich na dit lied op de achtergrond. Door de warme sound, opgenomen in de broeierige nazomer te Nashville, Tennessee, lijkt het alsof Van Bijlevelt met zijn band bij je in de huiskamer speelt. Aan 8WEEKLY vertelt hij over zijn nieuwe album.

Lees hier verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.