(theater debuut) BuuuTVrij @ ’t Plein Udenhout 19-4-2014


De Brabantse theatergroep BuuuTVrij bestaat uit tonpraters Frans Bevers, Ton Brekelmans en Duo Keps. Onder de naam BuuuTVrij trekken ze het laatste halfjaar met hun debuut-theaterprogramma de Brabantse en Limburgse podia langs. Met zo’n honderdvijftig bezoekers is de zaal van ’t Plein in Udenhout gezellig gevuld.
Met het starten van een theatergroep gaat een wens in vervulling om ook buiten de sfeer van het Carnaval van Limburg en Brabant met de talenten wat te doen. Natuurlijk moet het gezien de achtergrond van de heren een theaterprogramma zijn om te lachen. Dat het bedenken van typetjes en sketches de heren op het lijf geschreven staat is geen geheim. Nieuwe elementen zijn het brengen van een avondvullende show en het bedenken van een verhaallijn die los staat van lokale- en provincie-actualiteit. Doel is om de theaterbezoekers een ontspannen en fijne avond te bezorgen.
Café als kapstok
Het café van cafébaas De Cis (gespeeld door Frans Bevers) is het decor van de show. De vreemdste gasten bezoeken zijn café. De opening spelen de heren gezamenlijk door verstoppertje te spelen op een ludieke wijze waarna typetje Benny Bang zijn intrede doet. De buschauffeur wordt gespeeld door Ton Brekelmans. Bang verklaart zijn aanwezigheid als vaste stamgast van het café terwijl hij op lachwekkende wijze vertelt over zijn ervaringen als chauffeur van de bus die internationaal reist van Lourdes tot waar men maar wil in de buurt.
Cafébaas De Cis heeft twee obers die een werkstraf uitdienen en nauwelijks te besturen zijn. Gespeeld door Duo Keps. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op waarbij ook het publiek een tweetal keren wordt betrokken. De lachspieren worden veelvuldig gebruikt al wordt niet iedere woordgrap opgemerkt door de zaal. De meeste komen gelukkig zonder enige aarzeling binnen.
De oude voetballiedjes worden door het publiek stevig meegezongen totdat het Duo Keps alle teksten ook achterstevoren zingt op de juiste melodie en daarbij haast tongbrekende capriolen uithaalt. 
Sterkste momenten
De sterkste momenten zijn zonder twijfel de typetjes van Brekelmans als buschauffeur, Mis Brabant en als wederhelft van Bevers als ze samen twee dames spelen die willen lunchen in het café. Duo Keps schitteren als ze samen op de wijze van Jan van Veen gedichten lezen die de lachspieren stevig masseren en als ze samen Andrea Bocelli en begeleider spelen die komt optreden in het café van De Cis. De blinde Bocelli wordt het hele podium over gesleept en met zijn rug naar de zaal tegen de wand geplaatst, achter een plant gezet en na door de zaal gezeuld te zijn zelfs buiten de deur van de zaal gedirigeerd.
Dat de heren allen kunnen zingen horen we regelmatig maar wordt nog eens bewezen in het slotlied waarbij een ode aan Brabant bijna niet kan uitblijven. Brabant is dan ook de geboortegrond van dit alleraardigst theatergezelschap dat met deze debuutshow een belofte voor de toekomst neerzet.
Met een heerlijk ontspannen lach en het gevoel van een fijne avond vermaak verlaat iedereen de zaal om even lekker na te praten en de waarderingen te delen terwijl ook de artiesten zich mengen in het gezelschap. Kleinkunst onder de mensen.
Foto’s van de avond staan hier.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s