(mooi naakt :-) Tim Knol @ Roepaen Ottersum 24-2-2012


Wat een feest als kaartjes koopt voor de solotoer van een van Neerlands fijnste muzikanten, Tim Knol, en je krijgt daarna te horen dat de kaartjes ook geldig zijn voor de aftershow. Een show die tot diep in nacht uitloopt met The Deep Dark Woods, een van de mooiste bands uit Canada die voor het eerst een bezoekje brengen aan Europa. Maar daarover later meer.
Voordat Tim Knol het podium zal betreden in zijn naakte bezetting van alleen gitaar is de beurt aan Pepijn Spijkerman. Een jonge singer-songwriter die nog zal moeten rijpen en zich zichtbaar niet op zijn gemak voelt op het podium. Gelukkig heeft Tim Knol hem voorzien van advies om zijn beste liedje tot het laatst te bewaren. Het is zijn derde optreden als voorafje van Tim.
Het contrast is groot als Tim Knol zijn eerste liedje inzet. Deze singer-songwriter die normaal met band het podium deelt en inmiddels ook op grote podia heeft gestaan als tijdens Paaspop durft het aan om alleen gewapend met gitaar de theaters in te trekken. Knol geeft toe na drie try-outs nu eerst een paar dagen flink heeft geoefend om al zijn teksten goed in hoofd te krijgen. “ik stond soms gewoon voor paal omdat ik mijn eigen teksten niet meer wist…..” geeft hij tijdens zijn optreden toe. Knol trakteert op ons naakte versie van zijn eigen liedjes van zijn twee albums “Tim Knol” en het vorig jaar verschenen “Days”. Op zijn voorbereidde setlist staat ‘Days’ al vroeg in programma maar Knol voelt op dat moment nog niets voor dat liedje en kiest er voor het later te spelen. Ook zijn hit ‘Sam’ moet uiteindelijk wachten tot de toegiften. ‘Sam’ krijgt uitleg en het verhaal achter de echte Sam die na het nuttigen van bijna een fles whiskey tijdens een van de optredens in de kleedkamer wordt gevonden. Knol durft het aan om een tweetal covers toe te voegen. “Normaal speel ik geen covers.” weet hij ons nog toe te vertrouwen. Een van de covers is van zijn helden Kevn Kinney, oud lid van Drivn’ and Crying. Ook speelt hij het voor Fame-Records geschreven ‘Letting Go’ dat eigenlijk een afscheidslied is. Knol speelt ruim een uur en weet de zaal ademloos te laten genieten maar communiceert tussen de liedjes door heel ontspannen met het publiek. Zijn ontspannen en ontwapenende optreden straalt een enorm vakmanschap uit. Het is een echte aanrader om Tim Knol ‘naked’ te gaan bezoeken tijdens zijn theater rondgang.

Maar daarover later meer.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.